Kysytyimmät kaivinkonemerkit käytettyjen laitteiden markkinoilla vuoden 2020 ensimmäisen puoliskon aikana

0

Kaivinkoneet ovat Mascusin suosituimpia käytettyjä maarakennuslaitteita, ja niitä on tällä hetkellä myynnissä 27 000 kappaletta. Vuonna 2020 ostajat olivat toukokuun loppuun mennessä lähettäneet jo lähes 40 000 sähköpostikyselyä, joissa haluttiin ostaa erilaisia käytettyjä kaivinkoneita. Kaivinkoneiden kysyntä, jos se mitataan myyjille lähetettyjen sähköpostikyselyjen perusteella, edustaa kolmannesta Mascusin käytettyjen maarakennuslaitteiden kokonaiskysynnästä.

Mascusin valikoimassa on paljon erimallisia ja -kokoisia kaivinkoneita, jotka soveltuvat erilaisiin töihin maansiirrosta ja jätteiden nostamisesta kaivostoimintaan, purkutöihin, ruoppaukseen ja moniin muihin tehtäviin. Telakaivinkoneet muodostavat 44 prosenttia kaivinkoneiden kokonaiskysynnästä. Seuraavana tulevat minikaivinkoneet 28 prosentin osuudella ja niiden jälkeen pyöräkaivinkoneet, jotka muodostavat 16 prosenttia kysynnästä.

Laitteen valmistaja on yksi tärkeimmistä tekijöistä kaivinkonetta ostettaessa. Maarakennuslaitteiden käyttäjät tuntevat tärkeimmät ja luotettavimmat laitevalmistajat. Jos et ole varma, minkä merkkisistä kaivinkoneista ostoprosessi kannattaisi aloittaa, voit saada vinkkejä maittain järjestetyistä Top 3 ‑luetteloista, jotka perustuvat Mascusin kysyntätietoihin tämän vuoden alusta toukokuuhun loppuun asti.

Länsi-Euroopan maiden kysytyimmät kaivinkonemerkit

Yleisesti ottaen Caterpillar-kaivinkoneet näyttävät olevan länsieurooppalaisten ostajien suosiossa. Niiden osuus on 15 prosenttia Mascusin kautta välitetyistä tämän konetyypin sähköpostikyselyistä vuoden 2020 alkupuoliskolla. Hitachi pitää kakkossijaa 13 prosentin osuudellaan, kun mitataan länsieurooppalaisten ostajien Mascusissa yhteensä lähettämiä kaivinkonekyselyitä.

Seuraavaksi suosituimpia kaivinkonemerkkejä ovat Volvo (9 %), Komatsu (8 %), Kubota (7 %), Takeuchi (6 %) ja JCB (6 %).

Länsi-Euroopasta tulee 48 prosenttia kaikista Mascusin kaivinkoneiden ostokyselyistä.

Top 3: Käytettyjen kaivinkoneiden kysytyimmät merkit Länsi-Euroopassa

Pohjoismaiden ja Baltian kysytyimmät kaivinkonemerkit

Pohjoismaissa ja Baltiassa Volvo on vahvoilla käytettyjen kaivinkoneiden kysynnässä vaikuttavalla 23 prosentin osuudellaan. Se on myös kysytyin merkki kaikissa muissa maissa paitsi Latviassa, missä Kubota on ostajien eniten suosima valmistaja. Seuraavaksi suosituimmat merkit ovat Hitachi (9 %) ja Caterpillar (8 %).

Pohjoismaista ja Baltiasta tulee 13 prosenttia kaikista Mascusin kaivinkoneiden ostokyselyistä.

Top 3: Käytettyjen kaivinkoneiden kysytyimmät merkit Pohjoismaissa ja Baltiassa

Itä-Euroopan maiden kysytyimmät kaivinkonemerkit

Itä-Euroopan kolme suosituinta merkkiä ostokyselyillä mitattuna muodostaa kolmanneksen kokonaiskysynnästä, mikä vastaa Länsi-Euroopan tilannetta. Mielenkiintoinen yksityiskohta on JCB:n yltäminen kolmannelle sijalle (10 %), missä se seuraa toisena olevaa Volvoa (11 %). Caterpillarin kaivinkoneet ovat kysytyimpiä tälläkin alueella, ja niiden osuus on 15 prosenttia kaikista Itä-Euroopan alueelta tulevista ostokyselyistä.

Itä-Euroopan kaivinkonekysynnän seuraavasta kolmanneksesta vastaavat yhdessä Komatsu (7 %), Liebherr (7 %), Hitachi (6 %), Kubota (6 %) ja Takeuchi (6 %). Toinen tämän alueen ominaispiirre on kysynnän suuri vaihtelu: maiden Top 3 ‑luettelot eroavat toisistaan paljon, eikä millään tietyllä merkillä ole selkeää johtopaikkaa alueella.

Top 3: Käytettyjen kaivinkoneiden kysytyimmät merkit Itä-Euroopassa

Yhdysvaltalaisten ostajien kysytyimmät kaivinkonemerkit

Yhdysvalloista sähköpostitse lähetettävien kaivinkoneiden ostokyselyiden suosituimmat merkit ovat Caterpillar (32 %), Komatsu (12 %), Hitachi (10 %) ja Doosan (9 %).


Top 3: Käytettyjen kaivinkoneiden kysytyimmät merkit Pohjois-Amerikassaa

Share on social media:
FacebookTwitterLinkedIn

Kommentit on suljettu.