Lataa ilmainen raportti Q1/2021 trendeistä Euroopan vaihtokonemarkkinoilla

0

Uusin raporttimme, ”Ritchie Bros. Used Equipment Market Trends Summary”, on julkaistu ja sen voi ladata ilmaiseksi artikkelin lopussa olevan linkin kautta. Tämän kertaisessa raportissa tarkastellaan telakaivinkoneita, pyöräkuormaajia, puimureita ja traktoreita. Vertailemme ilmoitusmääriä Mascuksessa ja vastaavasti myytyjä kohteita Ritchie Brosin huutokaupoissa. Ohessa muutama poiminta itse raportista.

Telakaivinkoneissa huomasimme vuoden 2021 ensimäisen vuosineljänneksen aikana, että ilmoitusmäärä Mascuksessa väheni verrattuna edelliseen vuoteen. Koronasta johtuvat olosuhdemuutokset ja uusien koneiden toimitusten viivästymiset ovat työntäneet ostajat jo pidemmän aikaa vaihtokoneiden markkinoille. Telakaivureiden kysyntä olikin vahvaa 2021 vuoden alussa, puhelumäärät kasvoivat 111% ja sähköpostikyselyitä tuli +26% enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Telakaivinkoneiden ilmoitusmäärät Mascuksessa

Suosituimmat merkit telakaivinkoneissa olivat Caterpillar, Hitachi ja Volvo. Kärkikolmikon takana seurasivat Komatsu ja Doosan. Eniten yhteydenottoja tuli Briteistä ja seuraavina olivat Hollanti, Saksa, Ruotsi ja Puola.

Ritchie Brossin huutokaupoissa Euroopassa myytiin telakaivinkoneita huomattavasti enemmän kuin samaan aikaan vuonna 2020. Myydyimmät konemerkit tänä vuonna olivat Caterpillar, Komatsu ja Hitachi. Keskimääräinen myyntihinta kohosi 39 858 euroon, sen ollessa vuotta aikaisemmin 32 239 euroa. Erityisesti Euroopan ulkopuolelle myytiin yhä enemmän kalustoa. 27% kohteista myytiin koneen lähtömaahan, 61% jäi muualle Eurooppaan ja 12% kohteista myytiin Euroopan ulkopuolelle.

Telakaivinkoneiden myyntimäärät Ritchie Brossin huutokaupoissa Euroopassa

Raportistamme löytyy lisää tietoa telakaivinkoneista ja vastaavaa dataa pyöräkuormaajista, traktoreista ja puimureista. Kannattaa ladata PDF tiedosto ja tutustua rauhassa.

LATAA TÄSTÄ

Share on social media:
FacebookTwitterLinkedIn

Kommentit on suljettu.