Mascus mukana Intermat 2018 -messuilla

0

Mascus esitteli monipuolisia maanrakennusalan uudelleenmarkkinointiratkaisuja Pariisin rakennus- ja infrastruktuuritapahtumassa huhtikuussa.

Tänä vuonna Mascus, Ritchie Bros., IronPlanet ja Marketplace-E esiintyivät Pariisin Intermat-tapahtumassa yhteisellä ständillä ja esittelivät käytetyn raskaan kaluston uudelleenmarkkinointiratkaisuja.

Ritchie Bros. on hyödyntänyt liiketoiminnassaan tehokkaasti digitaalisia kanavia jo parin vuoden ajan ja tarjoaa asiakkailleen erilaisia käytettyjen raskaiden koneiden osto- ja myyntivaihtoehtoja. Ritchie Bros. on hankkinut itselleen raskaan kaluston myyntikanavan Mascuksen ja nettihuutokauppa IronPlanetin sekä lanseerannut netin päivittäisosto- ja myyntiratkaisu Marketplace-E:n.

”Kaupallisessa mielessä maailmasta on tullut netinkäyttäjien kauppapaikka, ja verkkokauppa on helpottanut uusien potentiaalisten asiakkaiden tavoittamista ja näkyvyyden kasvattamista maailmanlaajuisesti. Nykyään ostoksia tehdään suurella todennäköisyydellä puhelimella ja hakukoneella, olit sitten ostamassa autoa, taloa tai varaamassa lomamatkaa. Raskas kalusto ei tee tästä poikkeusta”, sanoo Mascuksen markkinointijohtaja Gauthier Dominicy.

Mascus tavoittaa verkkosivuillaan kuukausittain yli 2,5 miljoonaa uutta potentiaalista ostajaa. Sivujensa avulla Mascus auttaa 6000 asiakastaan, pääasiassa Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta, yhdistämään ostajat myyjiin paikallisesti ja maailmanlaajuisesti. Edellisen 12 kuukauden aikana nettisivut ovat tuottaneet Mascuksen asiakkaille 370 000 liidiä, joista 20 prosenttia on Afrikasta, Lähi-idästä, Aasiasta ja Latinalaisesta Amerikasta. Pariisin Intermat-tapahtumassa Mascus sai asiakkailtaan runsaasti kannustavaa palautetta siitä, kuinka hyvin se on onnistunut tuottamaan laadukkaita liidejä. Myös Ritchie Bros.- ja IronPlanet-huutokaupoissa on viime vuosina havaittu tarjousten määrän merkittävää kasvua ympäri maailman.

”Olemme saaneet kuulla hienoja tarinoita siitä, kuinka asiakkaamme lastaavat laitteita laivaan toiselle puolelle maailmaa. Näitä laitteita odottaa uusi elämä, ja olemme ylpeitä, että pystymme tuomaan ihmiset yhteen ja auttamaan yrityksiä”, kertoo Mascus Francen maajohtaja Francois Guy.

Pariisin Intermat 2018 -tapahtumassa esiteltiin menestyksellisesti Mascuksen, Ritchie Bros:n, IronPlanetin ja Marketplace-E:n yhteinen monikanavainen raskaan kaluston myyntikonsepti.

Mascus attending business meetings as Intermat

”Olemme tehneet muutamia kuukausia töitä yhdistääksemme ryhmämme eri ratkaisut. Haluamme yksinkertaistaa sitä, miten laitteet lähetetään Ritchie Bros:n ja IronPlanetin huutokauppoihin ja Marketplace-E:n sivuille. Olemme vuosien ajan rakentaneet ja toimittaneet inventaariohallintajärjestelmiä, joiden avulla yritykset voivat hallinnoida varastojaan luotettavasti ja julkaista tuotteensa esimerkiksi omilla nettisivuillaan tai Mascuksessa. Haluamme tarjota uuden kanavan, jolla laitteet voidaan siirtää huutokauppaan, ja olemme lisänneet uuden ominaisuuden tähän työkaluun. Korostan sitä, että Mascus on itsenäinen brändi eikä jaa informaatiota ryhmän muiden yritysten kanssa, mutta haluamme helpottaa siirtoa niiden välillä, jos asiakas niin haluaa”, sanoo Mascuksen toimitusjohtaja Tim Scholte.

Kokosimme yhteen Mascuksen edustajien kokemuksia Pariisin messutapahtumasta.

Mascuksen strateginen asiakasjohtaja Peter Polman Tuin tapasi messuilla useiden kansainvälisten yritysten, kuten Komatsun, Thyssenkruppin, Sany Europen, Graglian sekä Euromarketin, edustajia ja esitteli heille Mascuksen tarjontaa. Lisäksi hän tapasi Mascuksen tärkeitä asiakkaita, kuten Hitachi Construction Machinery Europen ja Wacker Neusonin. Polman Tuin mukaan Intermatiin osallistuminen on aina tärkeää, ja sieltä saa arvokasta tietoa alasta ja sen toimijoista. Tapahtuman jälkeen hän totesi: ”Markkinafiilikset ovat optimistiset, vaikka kaikki ovat huolissaan tulevasta käytettyjen koneiden vajeesta. Mascuksen sivuilla on kuitenkin nähtävissä edelleen jälleenmyyjien määrän kasvua.”

Mascus team visiting the Komatsu exhibition space at Intermat

Ranskan Mascuksen maajohtaja Francois Guy viihtyi messuilla hyvin ja oli tyytyväinen saadessaan tavata monia ranskalaisia asiakkaita. Vaikka huomio keskittyikin uusiin laitteisiin ja innovaatioihin, käytettyjen laitteiden ala sai myös runsaasti huomiota. ”Kun käytettyjen koneiden vaje jatkuu, asiakkaamme luottavat Mascukseen enemmän kuin koskaan aiemmin, sillä he pitävät sitä parhaana tapana löytää laatukoneita hyvällä hinnalla”, Francois Guy selostaa. Mascus pyrkii tuomaan suuret valmistajat, niiden välittäjät ja tavaransa alustalleen – tuoreimpina esimerkkeinä Manitou ja Yanmar Construction Equipment Europe. ”Olemme ylpeitä saamastamme hyvästä palautteesta tyytyväisiltä ranskalaisilta asiakkailtamme, kuten Bergerat Monnoyeur, Sodineg, Sami TP, Codimatra, Best Machine ja Z’Mat”, Guy sanoo.

Mascus Suomen Saki Aro oli myös Intermatissa paikalla edustamassa kansainvälistä tiimiä. Aro kävi lupaavia keskusteluja Mascukselle tärkeiden yritysten, kuten Junttan Oy:n (suuri hydraulisten paaluperustusvälineiden valmistaja) ja Bronto Skyliftin (rekkoihin kiinnitettävien hydraulisten ilmanosturien maailmanlaajuinen markkinajohtaja), sekä muiden pienempien yritysten kanssa. ”Yhdessä Ritchie Bros:n ja IronPlanetin kanssa tarjoamamme monikanavaiset ratkaisut kiinnostavat etenkin suuria yrityksiä, koska ratkaisujen avulla yritykset pääsevät käsiksi moniin eri vaihtoehtoihin inventaarionsa myymisen suhteen”, sanoo Saki Aro.

Italian Mascuksen edustaja Luca Perlati on jo Intermat-konkari, sillä hän osallistui messuille jo kolmatta kertaa. Hän oli iloisesti yllättynyt nähdessään monia näytteilleasettajia Euroopan ulkopuolelta, etenkin Turkista ja Kiinasta. Perlatin mukaan ständillä vierailleet olivat tyytyväisiä brändien yhteiseen viestiin.

Perlatin tavoitteena messuilla oli vierailla italialaisten näytteilleasettajien, kuten Merlon, luona. Hän ehtikin tavata ja jutustella myös yrityksen perustajan Amilcare Merlon kanssa. Lisäksi hän tapasi mm. Case Construction edustajan ja keskusteli yritysten välisestä kumppanuudesta sekä esitteli Mascuksen palveluita Doosan Europelle. ”Mielestäni Intermat 2018 oli hyvin tärkeä tapahtuma. Minulla oli mahdollisuus tavata kaikki eurooppalaiset päättäjätasot samassa paikassa ja jatkaa viime vuonna alkaneita keskusteluja. Toivon messujen keskustelujen tuottavan tulosta pikapuoliin”, hän toteaa.

Katso lisää kuvia tapahtumasta Facebook-sivuiltamme.

 

Share on social media:
FacebookTwitterLinkedIn

Jätä kommentti

Virheelliset kentät