Uusi raportti raskaan kaluston markkinatrendeistä Euroopassa

0

Uusin raporttimme, ”USED HEAVY MACHINERY & INDUSTRIAL VEHICLES – MARKET INSIGHT – EUROPEAN EDITION” on julkaistu ja on luettavissa oheisen linkin kautta. Tässä blogi-kirjoituksessa on muutama poiminta itse raportista.

Lataa kokonainen raportti TÄÄLTÄ

Raportissa käydään läpi sekä Mascuksesta kerättyä dataa, että myös Ritchie Brossin huutokauppojen dataa. Ohessa muutama poiminto liittyen Mascuksen dataan.

Kun katsotaan, mitkä telakaivinkoneiden merkit ovat saaneet eniten yhteydenottoja ja vastaavasti, mistä maista yhteydenotot pääosin tulevat, nähdään seuraavaa. Caterpillar on selkeästi eniten kiinnostusta herättänyt merkki, mutta tämän jälkeen onkin tasaista. Hitachi ja Volvo ovat käytännössä tasoissa, ja neljäntenä listalla on Komatsu. Pääosin kyselyt ovat tuleet Briteistä, Hollannista ja Saksasta. Pohjoismaista Ruotsi nousi neljänneksi.

Suomessa Mascuksessa on tällä hetkellä myynnissä kaikkiaan 553 telakaivinkonetta, joista Caterpillareita 49, Volvoja 81, Hitacheja 102 ja Komatsuja 30. Listan ulkopuolelta todettakoon että Suomessa on myös myynnissä 97 Doosania ja 63 Hyundaita

Kun kutkitaan vastaavaa dataa traktorien osalta, eniten yhteydenottoja tulee John Deere ja Massey Ferguson merkeistä. Eniten kyselyitä lähetetään tanskasta ja Saksasta. Ruotsi ja Hollanti tulevat seuraavina.

Suomessa tällä hetkellä on myynnissä eniten John Deerejä, 134 kappaletta, mutta heti toisena tulee Valtra 121 ilmoituksella. Massey Ferguson (90) ja New Holland (86) tulevat tasatahtia perässä.

Tässä oli lyhyt silmäys muutamaan tilastoon kyseisessä raportissa.

Share on social media:
FacebookTwitterLinkedIn

Jätä kommentti

Virheelliset kentät