PowerTruckShow2021

Power Truck Show kuljetusalan suurtapahtuma

0

Kuljetusalan suurtapahtuma Power Truck Show järjestetään 13.-14.8.2021 Alahärmässä, huvivaltio Powerparkin alueella.  

Olemme eläneet jo yli vuoden erittäin poikkeuksellisia aikoja ja siitä syystä viime vuonna Power Truck Show pidettiin pienimuotoisena Power Truck Meeting tapahtumana. Meeting oli onnistunut ja lämminhenkinen tapahtuma. Tänä vuonna meillä on kuitenkin ilo järjestää ”normaali” Power Truck Show, mutta kuitenkin vaadittavien turvallisuussäännösten mukaisesti.

Jo vuodesta 2005

Power Truck Show’ta on järjestetty jo vuodesta 2005 ja tapahtuman hyvä henki ja fiilis on pysynyt mukana vuodesta toiseen. Vuosiin on mahtunut tuhansia kohtaamisia ja jälleennäkemisiä, satoja rakennettuja ja maalattuja autoja, kuhinaa ja kauppoja messuosastoilla ja paljon muutakin oheisohjelmaa ja nähtävää kaikille ammattikunnan jäsenille ja muille alasta kiinnostuneilla.

Vuonna 2019 juhlittiin Power Truck Show’n 15-vuotista taivalta ja tämän kunniaksi Mikko Nukala ja hänen vaimonsa Ritva Nukala palkittiin elämäntyö palkinnolla. Mikko Nukala on yksi suomalaisen autonrakentelun uranuurtaja, kustomoinnin ”grand old man”. Mikko ja Ritva ovat olleet alusta asti mukana Power Truck Show’n järjestämisessä ja ovatkin tapahtuman isä ja äiti hahmot

Suureen suosioon nousi viime vuonna myös Venäjältä Sahan eli Yakutian tasavallasta Härmään suunnannut Sergey Petukhov. Hän matkasi lähes 11 000 kilometriä ja tuli 7 aikavyöhykkeen läpi ajaen Volvollaan Suomen perukoille. Hänet palkittiin ansaitusti pisimmän matkan tehneenä.

Monipuolinen tapahtuma

Rekkaconvoy on perinteisesti torstaina startannut Power Truck Show viikonlopun. Torstaina Härmään on saapunut Euroopan rajuimmin rakennetut rekat ja yhdistelmät ja mukana on ollut myös näyttäviä hyötyajoneuvoja, veteraaniautoja ja muita autonäyttelyyn osallistuvia. Suuren suosion saanut rekkaconvoy on kerännyt yleisöä tien varret ja pysäkit täyteen. Näin yleisö on saanut jo pienen maistiaisen siitä mitä näyttelyssä tullaan näkemään.

Autonäyttelyssä saadaan ihailla viimeisen päälle rakennettuja ja maalattuja kuorma-autoja, hyvänä pidettyjä nostalgia-autoja, entisöityjä veteraanikuorma-autoja, jenkkivetureita sekä kaikkia muita vähänkin rakennettuja ja maalattuja kuorma-autoja siltä väliltä. Lisäksi mukana ovat pakettiautot, pick-upit ja classic USA Cars autot. Eikä myöskään unohdeta isojen autojen pieniä kopioita pienoismalleja, jotka ovat esillä lauantaina Palace-hallissa. Autonäyttelyssä ovat olleet mukana alusta lähtien autonrakentajien konkareita sekä uusia nousevia tähtiä. Tänä vuonna yleisölle on tarjolla erityisen paljon uutta silmänruokaa, sillä tällä hetkellä autonäyttelyyn on ilmoittautunut jo lähes 200 autokuntaa ja ilmoittautuminen vain kiihtyy elokuuta kohden.

Järjestäjät ovat erittäin tyytyväisiä kuljetusmessuja kohtaan osoitettuun kiinnostukseen. – U4-messualue on entisestään laajentunut ja olemme saaneet mukaan hyvin uusia näytteilleasettajia, Mikko Nukala kertoo. Kuljetusmessuilla tavataan niin vanhoja kuin uusia asiakkaita, tehdään kauppaa, tehdään omaa yritystä tunnetuksi ja viihdytään. Laaja kirjo kuljetusalan toimijoita on mukana Power Truck Show’ssa tuoden tapahtumaan oman panoksensa, palvelunsa ja tuotteensa. Mukana on ollut vuosien aikana satoja näytteilleasettajia. Osastoilla on tarjolla monenlaista ohjelmaa, kilpailuja ja työnäytöksiä.

Myös uutta ohjelmaa on luvassa, muun muassa Suomen Vahvin Mies/Nainen -kilpailu järjestetään tänä vuonna Power Truck Show’n yhteydessä. Kartingradalle on tulossa huipputason driftingiä, jossa mukana Suomen parhaimmisto, muun muassa Mika Keski-Korpi tulee esittelemään taitojaan. Pääsemme jännittämään myös Crazy Driversin Vesa Kivimäen taitoajoa. Vesalla on hallussaan kahdella renkaalla ajon maailmanennätys.

Härmä Pulling ry:n kanssa on tehty jo vuosia yhteistyötä ja myös tänä vuonna päästään seuraamaan tractor pulling SM-osakilpailuja Power Truck Show’n yhteydessä. Kisaamassa ovat Suomen kovimmat tractor pulling osaajat 6-8 eri luokassa.

Tapahtuma on kasvanut kovalla vauhdilla tähän mittakaavaan, jossa se tänä päivänä on: Power Truck Show on yksi suurimpia kuljetusalan tapahtumia Pohjois-Euroopassa. Vuosi vuodelta on opittu uutta ja kehitetty tapahtumaa. On ollut myös hienoa nähdä, kuinka Suomessa rekkakulttuuri on nostanut päätään ja myös muita rekkatapahtumia järjestetään ympäri Suomea ja tuodaan alaa tunnetuksi.

Power Truck Show järjestetään tuttuun tapaan 13.-14.8.2021 Alahärmän Powerparkissa. Luvassa on jotain uutta, jotain vanhaa ja se on varmaa, että Härmässä nähdään!

Share on social media:
FacebookTwitterLinkedIn

Kommentit on suljettu.